Crap la cuptor cu legume

de cristeena20 in Crap / Caras, 25 Iul 2012 | 10323 vizualizari

 

Este vorba de reteta de crap la cuptor facuta de mine ieri....

 

INGREDIENTE

  • 3 crapi potriviti
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • ardei gras (am pus jumate rosu, jumate verde)
  • 3 rosii
  • lamaie
  • sare, piper, pasta paprica
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu legume:

Se curata pestii (daca sunt congelati se decongeleaza) si se cresteaza pe latime. Apoi se sareaza bine, se ung cu pasta de paprica si se pudreaza cu piper.

- Legumele se taie julien.

- Intr-un vas mare (eu am folosit de ceramica) se pune pe fund felii de ceapa (rondele), morcovi rondele, fasii de ardei si felii de rosii. Peste punem crapii  si apoi introducem in fiecare cate 2-3 felii de ceapa si rosie si lamaie.

- deasupra asezam cate 2 felii de rosie  si stropim cu ulei de masline. Adaugam apoi la final vin alb (cam 2 pahare). Dam la frigider acoperiti cam 1 ora apoi introducem tava la cuptorul incins. E gata cam intr-o ora. 

Eu am servit alaturi de cartofi la cuptor (dar in alta tava, deoarece vinul nu da gust bun cartofilor) si salata .SI bineinteles nu a lipsit de la masa vinul verde rece!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap pe pat de zacusca, la cuptor